Kortio tipsar

Bästa resekortet 2018

Kortio
2018-09-19

Dags att boka vinterresan eller höstweekend?

Längtar du till sol och värme eller skidor? Se då till att använda rätt kort för att spara pengar!

Vissa resekort erbjuder 0% valutapåslag och andra hög bonus i form av resepoäng. Så vilket kort är rätt för din resa? Kortio ger dig svaret genom att dela upp resan i tre enkla steg.

Steg 1 - Betala resan

Använd ett kort som ger dig bonuspoäng och en bra reseförsäkring på köpet. Reser du några gånger om året så kan det vara värt att investera i ett kort som ger dig poäng på alla köp och hjälper dig spara ihop till gratis flygresor. Just nu är det bästa kortet inom den kategorin,

Supreme Card World

Kortet ger dig,

✔️ Loungeaccess

✔️Bonuspoäng

✔️Concierge service.

Steg 2 - Innan resan

Trots att många kort erbjuder 0% valutapåslag, finns det nästan alltid en hög uttagsavgift om du ska ta ut kontanter i bankomater utomlands. Speciellt om det är ett land utanför EU. Ta därför ut lite kontanter innan resa för att ha i reserv.

Måste du ta ut kontanter utomlands föreslår vi detta kort;

Bank Norwegians VISA

✔️ Ingen uttagsavgift oavsett var i världen du tar ut pengar (Valutapåslaget är dock 1,75 procent)

✔️Fördelen är att du inte behöver betala någon årsavgift för kortet. Alltid 0 kr.

Steg 3 - På resan

På resan ska du betala med ett kort helt utan valutapåslag. Försök betala alla köp med kortet utomlands, ha endast lite kontanter i reserv om butiken inte skulle acceptera kort. Bästa kortet att betala med utomlands är just nu,

Santander Mitt kort

✔️Alla köp utomlands helt utan valutapåslag

✔️ Just nu 0 kr årsavgift första året (ord 195 kr).

Vi på Kortio rekommenderar att du har två kort inför resan, ett bonuskort med reseförsäkring för att betala resan samt ett att använda utomlands. Med två kort har du dessutom alltid ett i reserv om något oförutsett skulle hända! Läs mer om de bästa korten på resan i vår resekategori !